Anketa: Ak by mesto nemalo dostatok financií na udržanie súčasného rozsahu MHD, aké riešenie by ste prijali radšej?

Označník dočasne zrušenej zastávky Borská
Foto © Tragáčik
zníženie výkonov (predĺženie intervalov, rušenie liniek) (17 %)
zvýšenie cien cestovných lístkov (70 %)
kombináciu oboch (6 %)
neviem (6 %)

	

Komentáre

Pridať príspevok

Pridať odpoveď

Upraviť príspevok

Login
Heslo
K príspevku je možné pridať najviac 5 súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. 32 MB). Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový opis. Pridaním súborov súhlasíte s Podmienkami používania.
Reakcia na: kohut2012 #17:
Bavíme sa o dvoch problémoch. Jeden je primárny - spúšťač a potom sekundárny - ako sa na primárny zareaguje.

Ja by som povedal, že primárnym je vláda a sekundárnym nie najlepšia reakcia objednávateľa, pri ktorej sa zarezali plnohodnotní obyvatelia BA.
Reakcia na: kohut2012 #19:
To suhlasim.
Reakcia na: Geravy #18:
Ja som nemyslel konkretne tuto vladu, ale vseobecne vladu. Aj v minulosti, ked tam boli ini, vsetci sa spravali rovnako. V tom odkaze, co si poslal, tie prve dve miesta, to bude pohroma pre SR.
Reakcia na: kohut2012 #17:
Sak neboj nic - zachvilu pride nova vlada, ta panovi primatorovi isto pomoze!

https://preferencie.teraz.sk/
Je smiesne, ze vsetci tu obvinuju pana primatora, ktory sa situaciu snazi zachranit a nikto tu nespomenie skutocneho vynnika a tym je vlada SR. Ta financne nici celu Bratislavu.
Týka sa to aj DPB?

Eurokomisia schválila Slovensku program štátnej pomoci vo výške šesťsto miliónov eur na podporu veľkých podnikov. Pomoc bude mať formu priamych grantov.

Granty sú určené na podporu spoločností postihnutých prudkými nárastmi cien zemného plynu a elektrickej energie. Slovensko informovalo, že toto opatrenie sa vzťahuje na všetky odvetvia okrem finančného sektora.

Výška individuálnej pomoci nepresiahne 50 percent oprávnených nákladov alebo maximálny strop pomoci v hodnote štyroch miliónov eur.

Pri príjemcoch, ktorí spadajú do kategórie energeticky náročných podnikov, nepresiahne celková pomoc na príjemcu 80 percent oprávnených nákladov alebo maximálny strop pomoci v hodnote 150 miliónov eur. Táto pomoc bude poskytnutá najneskôr do 31. decembra 2023. (TASR)
Reakcia na: gejza #13:
Stačilo by, keby sa zrušil MIB a jeho kinetickú silu využiť na to, aby bol celý magoš MIBom. Už som to písal, je komické mať podvýživenú sekciu dopravy na magoši a zároveň tlačiť brožúrky s cenou 150 € / kus pri nepochopiteľnom náklade 2 kusy, alebo robiť merch k dlažbe.
A nakoniec to skončí tak, že sa budú rušiť a obmedzovať linky a zvyšovať cestovné 🙂
Reakcia na: 810zssk #10:
Pokiaľ na jedného "robotníka" budú dvaja " propagandisti", tak to fakt nemá zmysel. Pre mňa osobne stačí, keď sú veci hotové (či už dlhodobý projekt alebo bežná údržba), nepotrebujem k tomu masívnu kampaň.
Reakcia na: 810zssk #10:
Ale tu sa nerobi priebezna udrzba ani teraz, len priebezny marketing. Pozri sa ako vyzeraju cesty, chodniky a casto uz aj tak milovane kvetinove ostrovceky. Urobi sa kampan na fb a potom sa zas na vsetko priebezne kasle. Take kratery na cestach ako su teraz si uz roky nepamatam. Staci sa pozret ako vyzera slavny rozchodnik na dkr. Prve dva roky tym plnili socialne siete kym to kvitlo, teraz to je smutny vyjav.
Reakcia na: 810zssk #10:
Väčšina sa na voľby vykašlalo predsa. Asi nemali koho voliť. 36% účasť v BA.
Reakcia na: david1 #7:
Áno, lepšie bolo keď sa urobil pred voľbami jeden veľký projekt a na bežnú údržbu sa kašlalo, lebo veď na malých veciach sa kampaň robiť nedá.

Fakt si niektorí zaslúžite Ďurkovských, Ftáčnikov a Nesrovnalov... Našťastie voľby ukázali že väčšina mesta to vníma inak a chce žiť v civilizácii.
Reakcia na: Viliam22 #8:
Od 15.12. Uz som to tu chcel aj ja spomenut. Stavba zastavena. Niekto povie, ze mrzlo, tvrda zemina, ale boli aj teple dni. Ale tam sa nerobi absolutne nic! Ten bager hore co stoji je v rovnakej polohe od zaciatku decembra.
Reakcia na: david1 #7:
Na Harmincovej od neviem koľkého decembra doteraz žiadne práce
Presne ako tu bolo spomínané prehnaná propaganda a X ľudí čo tam na tom robí. Z reality.. vzrastlé stromy na Trnavskom s mobiliárom , ktorý okupujú bezdáci za cca 180 tis. zvyšok okolia bez zmeny. Nekoncepčné reko. pár metrov kde tu po meste.. /kúsok Krížnej, kúsok Dunajskej či Vajnorskej alebo Račianskej/.
Urobenie nájazdov na Vinohradoch a po dvoch mesiacoch sa to celé rozbilo a dalo na novo.. Na Račku odbočenie na Karadžičovu tiež prerábané tesne po predošlej reko. Vozenie vzduchu počas kovidu a prvých lock downov kedy sme tu sami na to upozorňovali. K obmedzeniu prišlo o dosť neskôr.
Bolo by čo to ušetrené. Výstavba Petržalskej radiály.. priznali prúser až po voľbách.
Nehovorím , že to robí zle , ale nekoncepčne moc draho s prebujneným aparátom. Hlavne , aby to oku lahodilo v storkách..
Reakcia na: 810zssk #3:
Nic v zlom ale pri robustnosti MIB-u by som cakal vacsie vystupy.
Reakcia na: 810zssk #3:
Napríklad také 20-členné (či koľko ľudí majú teraz) oddelenie propagandy naozaj nie je vôbec potrebné a mesačne by sa na tom ušetrilo veľmi veľa peňazí. A to hovorím len o jednom zbytočnom oddelení. Potom by sme mohli pokračovať MIB, ale tí majú veľkú podporu u plebsu, lebo za tie roky urobili toľko dobrého (len si akurát nikto nevie spomenúť, že čo vlastne).
Reakcia na: zakaznik #2:
Znova o 100%? Veď naposledy sa zvyšovali len o 50%... ak sa pozriem na moje súčasné dane a na tie predtým, tak tie predošlé sú iba 50% zo súčasných.
Reakcia na: david1 #1:
Kde vidíš rezervy na beztak podfinancovanom magistráte? Ak to teda nechceme dať na Nesrovnala a vrátiť sa do doby červeno-bielych zábradlí, najlacnejšej dlažby a podobne.
Reakcia na: david1 #1:
To sa nastane.
Predpokladám, že znova zvýšia dane o 100%.

Ďalšie ankety