Anketa: Využívali by ste MHD častejšie, ak by bola na cestách zabezpečená lepšia preferencia prostriedkov hromadnej dopravy?

Preferencia MHD na zastávke Trenčianska
Foto © insider
určite áno (90 %)
skôr áno (6 %)
skôr nie (1 %)
určite nie (3 %)
neviem (1 %)

	

Komentáre

Pridať príspevok

Pridať odpoveď

Upraviť príspevok

Login
Heslo
K príspevku je možné pridať najviac 5 súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. 32 MB). Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový opis. Pridaním súborov súhlasíte s Podmienkami používania.
Za zlého počasia využívam MHD na cestu do roboty, aj keď vlastním auto. Za pekného počasia používam bike. Prečo nepoužívam MHD stále? Ráno sa viem dostať do roboty z Petržalky do Prievozu za cca 40 minút (je to cca 15km, chodím na 7:00) po obede mi cesta trvá bežne 70 minút (a to z tých 15 km cca 5 km šlapem pešo, lebo je to rýchlejšie ako čakať na spoje, keby som to robil, tak by mi cesta trvala cca 90-100 minút) a na biku to zvládam do 30 minút (na biku mám kratšiu trasu 10km). Bežne sa mi stáva, že autobus, čo má jazdiť každých 6 minút sa 30-40 minút neukáže ani v jednom smere. Kolegyne z roboty, čo jazdia tro***usmi, tak keď si pozerajú meškania, tak bežné meškanie je 30 minút. Z Prievozu k Inchebe im to po obede bežne trvá 90 minút, pritom ráno to zvládajú do 30 minút. To je čosi nemysliteľné. Električková doprava by mala byť teoreticky rýchlejšia, ale nie je, keďže koľaje sú v katastrofálnom stave a na mnohých miestach jazdia rýchlosťou 10km/h. Ako má teda konkurovať autám? Z Petržalky do Rače mi to trvá MHD cca 60 minút. Nechcem byť zlý, ale ide o zhruba 17km trasu. Chcete sa dostať z Rače po 22hej? Tak si pripravte 80 minút času.
Nevyužíval by som ju častejšie, pretože už ju využívam keď je to možné. Avšak by ma to potešilo. Napríklad v Prahe majú v okrajových častiach električky (nielen tie) prednosť a jazda s MHD je oveľa rýchlejšia. Oproti tomu v BA cestou z Ružinova električka viac stojí než ide. Za rovnaký čas ako v Prahe prejdem tramvají z Řep na Anděl (takmer polovica Prahy), sa v BA dostanem sotva 5 zastávok do mesta. Peši je to rýchlejšie (so zohľadnením čakania na zastávke a priamejšej pešej trasy).

Preferencia MHD je dobrá vec, ale volant aj tak nenahradí. To považujem ostatne za hlavnú nevýhodu MHD - z 80 ľudí si jazdu za volantom užíva jeden.

Ďalšie ankety