Reakcia na: 3pa3ck3 #238360:
Akože človek začne produkovať nadmerné množstvo kvapôčiek keď tlačí nákupný vozík? Ja som dosť lemra, ale hento som teda nikdy nepovažoval za športový výkon.A preboha, rúška nie sú strieborná guľka! To je len posledná záchrana ktorá nenahrádza iné opatrenia len MIERNE znižuje riziko keď už ich naozaj nemožno dodržať. Ruško nemení rizikovú aktivitu na nerizikovú. A dlhodobý blízky kontakt riziková aktivita je, na rozdiel od náhodného 10-sekundového minutia sa v obchode.
Ike
Možno keby sa nechali otvorené reštaurácie aj za prísnych podmienok (napr. každá druha stolička voľná, obmedzený čas sedenia pri stole a pod.) a nejaká autorita (nie súčasný premiér) by povedala, že hlavne sa cez sviatky nestretávajte v domácnostiach, ale radšej choďte s príbuznými von, že by miera rešpektovania Silvestrov a Vianoc bola väčšia. A možno by sa nakazilo podobne ľudí, ale boli by rovnomernejšie rozložení a nápor na nemocnice by bol menší.
Je naozaj komické ak reštaurácia, ktorá ma 100 m2 a kapacitu 20 ľudí (teda 0,2 človeka na 1m2) a vie sledovať čas klienta, vie sledovať teplotu, vie sledovať príznaky, je nebezpečím istej nákazy a VOD (napr. ranný vlak) nie, hoci tam sa to nijako nedá vymáhať a nikto ani nič nesleduje. Howgh.