Reply on: Trammat #238363:
Keby len takmer. Rúško sa má meniť najmenej každé štyri hodiny alebo keď navlhne (to druhé je mimochodom dobrý dôvod prečo je nosenie rúška v exteriéri zlo).Problém je že ak niekto nie je presvedčený o efektivite rúška, nemá dôvod s ním správne narábať a nikto nemá šancu to kontrolovať. Ja som tiež na Slovensku jednorazové rúško nosil týždne, keďže jediným účelom bolo splniť požiadavku na nejaku handru na ksichte. Čo za handru to je už nikto skúmať nemohol.
Ike
Možno keby sa nechali otvorené reštaurácie aj za prísnych podmienok (napr. každá druha stolička voľná, obmedzený čas sedenia pri stole a pod.) a nejaká autorita (nie súčasný premiér) by povedala, že hlavne sa cez sviatky nestretávajte v domácnostiach, ale radšej choďte s príbuznými von, že by miera rešpektovania Silvestrov a Vianoc bola väčšia. A možno by sa nakazilo podobne ľudí, ale boli by rovnomernejšie rozložení a nápor na nemocnice by bol menší.
Je naozaj komické ak reštaurácia, ktorá ma 100 m2 a kapacitu 20 ľudí (teda 0,2 človeka na 1m2) a vie sledovať čas klienta, vie sledovať teplotu, vie sledovať príznaky, je nebezpečím istej nákazy a VOD (napr. ranný vlak) nie, hoci tam sa to nijako nedá vymáhať a nikto ani nič nesleduje. Howgh.