DPMK spotreboval za uplynulý mesiac minimum vajec

Prevládajúce nevaječné pokrmy v závodnom stravovaní spôsobili neštandardne nízky odber vajec.

Za uplynulý mesiac marec bolo v závodnom stravovaní Dopravného podniku mesta Košice spotrebovaných z dlhodobého hľadiska najmenej vajec. V stredu 24. februára 2021 bola medzi zmluvami na náhradné diely a dezinfekcie zverejnená jediná objednávka vajec na marec 2021, a to v hodnote 75 € bez DPH, čo predstavuje presne 500 kusov vajec veľkosti M.

Za dôvodmi tejto anomálie stojí pravdepodobne nevyvážená príprava jedálneho lístka zo strany kolektívu závodnej kuchyne, ktorý v priebehu dvoch týždňov po objednávke zahŕňal len jedno vaječné jedlo, a to Šošovicový prívarok s volím okom a varenými zemiakmi, no naopak s veľmi prevažujúcimi údeninovými jedlami. 

Nemalo by sa tiež zabúdať na to, že i obed v závodnej jedálni je určitou spoločenskou záležitosťou. Vyžaduje preto kultúrnosť stravovania, ale i stolovania. Verejné stravovanie je významným faktorom preventívneho pôsobenia zdravotníckej starostlivosti. Kultúrne stolovanie - prejav inteligencie.

Komentáre

K tomuto materiálu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Pridať príspevok

Pridať odpoveď

Upraviť príspevok

Login
Heslo
K príspevku je možné pridať najviac 5 súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. 8 MB). Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový opis. Pridaním súborov súhlasíte s Podmienkami používania.