Ako vo filme Vrchní, prchni: V MHD sa pohybuje falošná vodička električky!

6.2.2020
0

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava rieši naozaj bizarný problém! Po meste sa pohybuje mladá dievčina, ktorá je oblečená v originál uniforme podniku a podľa nášho zdroja oslovuje vodičov, že ich má vystriedať a vraj už viezla ľudí, čo však DPB popiera.

Ako tvrdí náš zdroj, vodiči v DPB si mohli včera v podniku  vo viacerých prevádzkach dokonca prečítať  na nástenke upozornenie s fotografiou, ktoré ich pred mladou slečnou varuje. "Toto nie je naša vodička!" informuje šoférov text. "Dajte si, prosíme, pozor, nekomunikuje s touto osobou,  no najmä neumožňujte jej nástup do kabíny vodiča!" píše sa ďalej v texte pre zamestnancov DPB. 

Fotografiu dievčiny i meno, pod ktorým pôsobí na sociálnych sieťach, máme v redakcii k dispozícii, no keďže je možné, že ide dokonca o maloleté dievča, rozhodli sme sa ju rozmazať (úvodná foto totiž nie je ilustračná, ide o spomínanú dievčinu) .

" Ide o 13- alebo 14-ročnú slečnu, ktorá už bola videná za panelom električky," píše sa totiž vo varovaní.

Mladá žena či dievča má zjavne rado prostriedky MHD, na sociálnej sieti sa pred nimi s nadšením fotí. 

Toto varovanie visí na nástenkách v DPB:

Zdroj: abn

​"Nenechajte sa zmiasť a nenechajte sa ňou vystriedať!" píše sa ďalej na nástenke. 

Podľa nášho zdroja mala slečna dokonca už odjazdiť jedno celé kolo s električkou X6 ešte v čase, keď končila v Karlovej Vsi na Molecovej. 

Dopravný podnik však tvrdí, že dievčina bola v kabíne iba vo chvíli, keď vozidlo stálo. "DPB, a. s. neeviduje, že by daná osoba viedla vozidlo. Za panelom električky bola videná vo chvíli, kedy vozidlo nebolo v pohybe, ale na konečnej zastávke. Týmto porušil interné predpisy zatiaľ nezistený zamestnanec podniku, ktorý jej to umožnil.  Nakoľko môže ísť o maloletú osobu, DPB, a. s. sa snaží skontaktovať s jej rodičmi.  DPB, a. s. víta a je rád za každého fanúšika verejnej dopravy, avšak nemôže pripustiť, aby bola prevádzka a bezpečnosť MHD akokoľvek ohrozená, aj z toho dôvodu pristúpil k varovaciemu oznamu, nakoľko evidujeme, že táto osoba disponuje uniformou vodiča," reagovala na naše otázky hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

​Zisťovali sme následne o prípade viac. Ako nám potvrdil náš zdroj z DPB, spomínaná slečna je veľkým fanúšikom MHD a poznajú ju mnohí vodiči.  "Je nadšená fanúšička dopravy, najmä električkovej, no aj medzi vodičmi autobusov má už zopár kamarátov, s ktorými sa vozí. Väčšinou sa naozaj len vozí po meste, občas fotí a podobne. Keď čítam jej komentáre na sociálnych sieťach, viackrát sa vyjadruje tak, akoby bola sama vodičkou. Je na nej aj vidno, že sa naozaj vyzná v danej oblasti, aj vo vnútropodnikových veciach a naozaj často nosí komplet vodičský mundúr, ktorý jej niekto musel prepožičať. Šoférovať električku nie je príliš náročné a za panel ju pustili viacerí, väčšinou na konečnej a naozaj vtedy, keď vozidlo stojí (toto nie je v DPB nič výnimočné), to nie je nijako nebezpečné. Niekto z protiidúcich vodičov ju však mal vidieť v meste za panelom, spoznal ju a nahlásil to," prezradil nám náš zdroj s tým, že nepredpokladá, že by také niečo urobil úmyselne niektorý z vodičov, čo ju poznajú. Dievčina mala podľa neho, keďže pozná aj termíny výmeny šoférov, skôr využiť situáciu, že sa vodiči už nepoznajú tak ako v minulosti a jednoducho niektorého prestriedať. Pripomíname však, že DPB tieto tvrdenia odmieta.

Oslovili sme i spomínanú slečnu a položili jej niekoľko otázok, jej vyjadrenie nájdete tu:

(ms) 

Páčil sa vám článok?