Anketa: Páči sa vám nový typ označníka zastávky, ktorý bude po prvý raz použitý na zmodernizovanej trati v Karlovej Vsi?

Nový typ označníka električkovej zastávky
Foto © imhd.sk
áno (90 %)
nie (10 %)

	

Komentáre

Pridať príspevok

Pridať odpoveď

Upraviť príspevok

Login
Heslo
K príspevku je možné pridať najviac 5 súborov vo formátoch JPG, PNG, GIF a PDF (max. 32 MB). Ku každému súboru je možné pripojiť bližší textový opis. Pridaním súborov súhlasíte s Podmienkami používania.
Reakcia na: S499.1023 #5:
Mňa by z čistej nostalgie jedna zástavka, najlepšie niekde na sídlisku, s pôvodnými označníkmi a udržiavaným Slovšportom potešila. Škoda, že na Romanovej už Slovšporty nie sú. Vzhľadom na priľahlý obnovený Mier by to bol ideálny kandidát.
Reakcia na: Minko #3:
Tiež ma zaujalo, že metrosexuálny chromíkovec, bojujúci proti električkám pred Novým SND a ponožkám v sandáloch, obdivuje brutalistický označník. Ale to je skôr len kvôli jeho vrodenej "prudivosti" (nemám na to slovenský výraz).
Nazov zastavky mal byt vacsim pismom.
Reakcia na: Melange #1:
ak súčasné označníky považuješ za pomerne estetické, tak máš veľmi nízky prah pre estetickosť. Zopár zozváraných profilov sieťka a kus plechu majú od estetického označníka riadne ďaleko. a zvlášť so stokrát prelepovanými cestovnými poriadkami. Patria tak niekde do 70. rokov a nie do roku 2019.
Azda ešte doplním, že ak niekomu vadí, že súčasné označníky sú červené, tak by stačilo ich postupne premaľúvať napr. na sivo a problém by bol časom vyriešený.
Pokusy s "nálepkovými" označníkmi tu už boli niekoľkokrát a nikdy to dobre nedopadlo. Ak sa náhodou zavedie dočasná linka, alebo sa náhodou táto zastávka prekategorizuje ako "na znamenie", alebo sa premenuje, zrejme sa to zase bude riešiť nalepovaním a odlepovaním a bude to vyzerať hnusne.

Súčasné označníky s odskrutkovateľnými štítkami sú praktické, ľahko modifikovateľné, jednoduché, blbuvzdorné, pomerne estetické, jednotné, dobre rozpoznateľné a zžité s mestom a verejnosťou.

Ďalšie ankety